Записник. Майже приватний. Про дизайн, стоки, фото, CMS’ки...
Вчуся створювати сайти... Політ нормальний :)
---
FireFOX+Site= foxite.blogspot.com

Реп’ях-інфо з мого рідера

4 січ. 2009 р.

Закладки на Yahoo!

Pelicans Observing meОстаннім часом я у захопленні від закладок на Yahoo! Взагалі то реєструвалась на Яху через те, що зацікавив сервіс Флікра, але коли дослідила трошки можливості акаунту, то найбільше оцінила дві речі - це сторінку цікавих фото від Флікра, які оновлюються кілька разів за день і оті закладки. У Гугла є свої зручності у відповідному сервісі, у Яху свої.

На Яху закладки можна додавати через букмарклет (щоправда побачити той посиланнячко-букмарклет можна лише через Хром-браузер, через Лиса не видно, але перетягнула на Лиса і зрозуміла, що працює він будь-де). Букмарклет відкриває поп-ап вікно, у якому можна вибрати у  яку папку записати посилання на сторінку і які теги до неї прив’язати.

Сторінка із збереженими посиланнями має вигляд дещо подібний до Меморі, є хмарка тегів (яка має 2 режими: власне хмарки, де слова мають величину адекватну до частоти згадування, і режим алфавіту). І все б з Меморі було б нічого, тільки сервіс повільнючий до неможливого, а Яху працює швидко, зберігає сторінки, виводить у різних зручних режимах, редагувати зручно, дуже наочний інтерфейс. Словом після кількох звертань до сервісу аж захотілося що-небудь у блоґ записати - а РАптом! хтось прочитає =))

Чому власне у цьому блозі згадую про закладки? Коли твориш будь-що, мова йде про упорядкування віднайденої інформації. Так от, сервіс закладок Яху дає для цього гарні можливості. Безумовно, це моя особиста думка (як і блоґ)...

До речі, коли реєструвалась на Яху, вимагався зіп-код, якого я не знала... точніше Яху не сприймав... Вказала, що живу в Уганді, там коди не вимагалися (може там люди без кодів живуть, бунгало без номера ;)). Через якийсь час ті ж коди для Яху підійшли, отже тепер для цього сервісу я живу уже в Україні :)

Немає коментарів: