Записник. Майже приватний. Про дизайн, стоки, фото, CMS’ки...
Вчуся створювати сайти... Політ нормальний :)
---
FireFOX+Site= foxite.blogspot.com

Реп’ях-інфо з мого рідера

31 груд. 2008 р.

Firefox - плагіни

Отже, які плагіни я підібрала для свого браузера? Для улюбленого Firefox'a 3-го...

ColorZilla допомагає дізнатися все про будь-який колір на сторінці, завантаженій у браузері.
Screen Grab! робить миттєві скріншоти вмісту браузера із збереженням у *.png, причому можна вибрати між зображенням вікна і цілої сторінки.
Palette Grabber створює на основі завантаженої у браузер веб-сторінки спеціальний файл, який можна відкрити у Photoshop як палітру-swatches, яка міститиме скопійовані кольори.
FireShot робить скріншот сторінки для подальшої вставки різноманітних блоків з анотаціями, підписами, стрілочками; зберегти все це можна у різних графічних форматах.
CoolPreviews при наведенні на посилання створює прев’юшку сторінки.

Edit Page дає можливість відредагувати будь-яку завантажену з інтернету сторінку, яку потім можна зберегти на локальний комп’ютер.

DOM Inspector || InspectThis || Firebug
всі три мають подібну функцію: дають можливість проаналізувати код сторінки, знайти потрібний блок і стиль, яким його описано; 2 останні працюють на основі першого (тобто його потрібно встановити першим).
Web Developer має вихід на валідатори, кнопку для зменшення браузера до розміру 800х600, інструмент outline, який дає можливість показати де сторінка складається з блоків, а де з таблиць, налаштовуються різні специфічні режими перегляду сторінки.
FireFTP в принципі аналог перевіреного часом безкоштовного FTP-менеджера FileZilla, тільки вбудований у браузер; оскільки ще не користувалась, то подробиць поки не знаю.

Google Toolbar for Firefox
просто у мене пошта, закладки і багато інших речей в акаунті Google, і відповідні кнопки на панелі полегшують життя :)
Блокнот Googleце окремий плагін, дає можливість виділений фрагмент будь-якої сторінки одним кліком скопіювати до цього ж таки блокнота; іноді переконуєшся, наскільки корисно скопіювати сторіночку, особливо, коли через рік вона перестає існувати або змінює адресу... Крім того, у блокноті зручно редагувати теги закладок і додавати до них коментарі... Словом штука - супер! Я дуже задоволена :)
Tab Mix Plus все дуже просто, це плагін, який дозволяє маніпулювати відкритими вкладками (переставляти, дублювати, відновлювати щойно закриту).

ScribeFire
редактор блоґів, у якому я зараз набираю цю нотатку; це дуже зручно, якщо цих блоґів декілька... наприклад, зручність у тому, що інтерфейс уніфікований, активується натисканням F8 - це практично все, що потрібно, щоб почати працювати (не враховуючи налаштування акаунтів блоґів, яке виконується лише раз напочатку).


Доповнено
Google Reader Watcher тепер мене дістає кількістю непрочитаних статей
ScribeFire як і попередні плагіни працюють також у броузері Flock

Доповнено 2
Цікаве обговорення корисних плагінів для FF

Немає коментарів: