Записник. Майже приватний. Про дизайн, стоки, фото, CMS’ки...
Вчуся створювати сайти... Політ нормальний :)
---
FireFOX+Site= foxite.blogspot.com

Реп’ях-інфо з мого рідера

25 квіт. 2015 р.

Поради від Лілії Кавлюк

Нещодавно натрапила на мотиваційну замітку від українського ілюстратора Лілії Кавлюк. (її історія, книжка про стоки, блог, ЖЖ, портфоліо, стаття про стилі на стоках і ще одна стаття про її підхід до роботи, особливо сподобався її робочий день)

Вирішила скопіювати собі короткий референс (такий собі конспектик з її порад). Отже...

Майте повний контроль над джерелом свого доходу (аккаунт на своє ім'я).
 
Знайдіть собі наставника.

Здайте екзамен на Shutterstock.

Працюйте щодня. Якість прийде тільки з практикою, а практика – це три картинки на день.
 
Робіть нішеві зображення.

Знайдіть свій стиль. Останнім часом став популярний стиль флет і всі, хто вчасно його, підхопив отримали гарні прибутки.
 

Вчіться постійно. Пробуйте нове, робіть уроки, не стійте на місці. Може саме ви винайдете черговий популярний стиль чи розкриєте унікальну прибуткову тему.
 
Автоматизуйте роботу. Всю рутинну роботу віддайте комп'ютеру. Напишіть екшини (макроси) для всього того, що ви часто використовуєте. Як мінімум це збереження прев'ю. Також в інтернеті можна придбати купу корисних скриптів, що зекономлять вам купу часу. Наприклад, я часто обрізаю контури картинки, тому купила скрипт, що робить це за мене.
 
Інші стоки також варті уваги. Коли ви освоїли Shutterstock, то можна йти і на інші стоки. Найпопулярніших до десятка: DepositPhotos, Dreamstime,  Fotolia, iStock, CanStock, BigStock, 123rf, VectorStock, PhotoSpin, також стокери люблять GraphicRiver і Creative Market. Ще десь 30-40 штук маленьких стоків, які також можуть приносити гроші. Це принесе збільшення доходу за рахунок розширення ринків збуту.

Опануйте Адоб Брідж або іншу програму, що записує ключові слова та опис на прев'ю. Таким чином вам не доведеться на кожну нову ілюстрацію писати все вручну.

Робота з фтп-клієнтами типу ФайлЗілли також скоротить час на роботу.
 
Замовте собі іменну доларову карту. Як тільки ви заробите $75 на Шатерстоці, то ваші гроші будуть доступні для виводу. Однак це буде можливо не раніше чотирьох місяців після реєстрації. А далі – щомісяця за умови досягнення мінімальної суми.

 

П.С. Тут стаття про ще одну цікаву українську художницю Льо Жук

П.П.С. Відеокурс: як стати художником англ. мова

Немає коментарів: